Hakkında

 

Mimarlık Bölümü, mimarlık mesleğinin temel kavramlarını öğrencilere aktarmayı hedeflemektedir. Bölümümüzde verilen 4 yıllık lisans eğitimi boyunca öğrenciler, bina tasarım prensipleri, yapı bilgisi ve proje yönetimi, mimarlık tarihi, yapı koruma ve restorasyon gibi alanlarda derinlemesine eğitim alırlar. Öğrencilerimize örgün eğitim sunulmakta olup, İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.
Üniversitemiz, Avrupa'nın yükseköğretim standartlarını benimseyerek Bologna Süreci çerçevesinde ders planlarını güncellemiş ve günümüz mimarlık gereksinimlerine uygun hale getirmiştir. Bu çerçevede, öğrencilerimizin aktif katılımını teşvik etmek ve ders dışı çalışmalarla bilgilerini pekiştirmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.
Mimarlık Bölümümüzde aşağıda listelenen anabilim dallarını içeren öğretim faaliyetleri planlanmaktadır:

  • Bina Bilgisi
  • Yapı Bilgisi
  • Mimarlık Tarihi 
  • Restorasyon 

Bölümümüzdeki öğretim faaliyetleri teorik ve uygulamalı dersler ile stajları içermektedir. Uygulamalı dersler, mimarlık stüdyolarında ilgili öğretim elemanlarının yürütücülüğünde projeler hazırlanarak gerçekleştirilmekte olup öğrencilerin tasarım ve uygulama becerileri geliştirilmektedir.
Mezunlarımız mimar unvanı ile özel sektör ve kamu kurumlarında, tasarımcı ya da uygulamacı olarak görev yapmaktadır. Mimarlık mesleği, yaratıcı ve teknik becerilerini birleştiren mezunlarımıza geniş bir iş imkânı sunmaktadır.